MASAKAN : Resepi Cucur Pisang yang Sedap dan Rangup
Jom belajar resepi membuat cucur pisang @ jempu-jemput pisang @ cucuq kodok... hmmm..enak sungguh makan bersama kopi panas ...
Atau untuk tengok tutorial. Anda bolehlah klik video di bawah. Terima kasih SIZUKAHARRISCOLLECTIONS CHANNEL YOUTUBE kerana upload video ini.
https://www.youtube.com/watch?v=106FHGqWs_M
Ok...
Bahan-bahannya :-
Pisang
1 cawan Tepung gandum
1 cawan Tepung jagung
1 camca teh baking powder
Gula
Garam
Cara-caranya :-
1- Buangkan kulit pisang dan masukkan ke dalam mangkuk. Lenyek pisang sehingga hancur.
2- Masukkan tepung gandum dan tepung jagung. Gaul sehingga sebati.
3- Masukkan baking powder, garam serta gula. Gaulkan semuanya hingga menjadi sebati.
4- Panaskan minyak. Masukkan adunan cucur pisang ke dalam minyak yang panas.
5- Dah siap.
Atau untuk tengok tutorial. Anda bolehlah klik video di bawah. Terima kasih SIZUKAHARRISCOLLECTIONS CHANNEL YOUTUBE kerana upload video ini.
https://www.youtube.com/watch?v=106FHGqWs_M
Ok...
Bahan-bahannya :-
Pisang
1 cawan Tepung gandum
1 cawan Tepung jagung
1 camca teh baking powder
Gula
Garam
Cara-caranya :-
1- Buangkan kulit pisang dan masukkan ke dalam mangkuk. Lenyek pisang sehingga hancur.
2- Masukkan tepung gandum dan tepung jagung. Gaul sehingga sebati.
3- Masukkan baking powder, garam serta gula. Gaulkan semuanya hingga menjadi sebati.
4- Panaskan minyak. Masukkan adunan cucur pisang ke dalam minyak yang panas.
5- Dah siap.
Comments
Post a Comment